Dinastia UGG-urilor

It’s again that time of the year cand toate fetele isi reunesc fortele roz si pufoase si readuc la putere UGG-urile. UGG-uri originale, din piele eco, cu sclipici, cu paiete, cu swarovski, UGG-uri din ursuleti de plus reciclati cu talpa de papuc de casa, UGG-uri de toate felurile.

Practic, in aceasta perioada rece, toate celelalte tipuri de pantofi se afla sub suzeranitatea UGG-urilor. Ani la rand se intampla acelasi lucru. De pe vremea de cand eram clasa a 9-a sau a 10-a cand am descoperit prima data UGG-urile (adica acum vreo 8-9 ani) si pana in ziua de astazi se intampla iar si iar acelasi lucru, iarna de iarna.

Aceste cizme-botosi au toate sansele sa isi pastreze atotputernicia un timp mai indelungat decat domnia Reginei Elisabeta a II-a a Marii Britanii.

Sincer, nu cred ca vor disparea curand. Sau vreodata. Cred ca se vor transmite din generatie in generatie, se vor lasa mostenire, se vor da ca zestre la nunta, iar fetele isi vor masura bogatia in functie de numarul de UGG-uri. La lautari o sa se arunce cu UGG-uri in vocalisti pentru dedicatii si banii vor deveni ceva fara valoare.
Daca vei avea mai mult de 3 perechi va trebui sa le declari la stat si sa justifici cum le-ai procurat.

Alte fete le vor folosi ca arme letale impotriva iubitilor lor neastamparati. Stiti cat de mult urasc barbatii UGG-urile.
O sa-i pedepseasca prin metoda UGG. O sa le sfasie ochii si o sa le taie orice urma de pasiune.
Parca imi si imaginez o EA catre EL aplicand metoda UGG: “Sa stii ca daca ma mai superi imi pun pun UGG-urile in picioare o saptamana intreaga, poate chiar 2. O sa fac dragoste cu tine in UGG-uri, o sa-ti gatesc incaltata cu UGG-urile, o sa-ti calc camasa in UGG-uri si o sa-ti plimb pana si cainele incaltata cu UGG-uri! De fapt, o sa-i cumpar si cainelui niste UGG-uri!”.

Eu am avut o relatie de love-hate cu ele. Prima data cand le-am vazut am zis “What the heck, what the fuck is this?”. Ma rog, nu am folosit chiar expresiile astea, ca eram clasa a 9-a si nu injuram decat in limba romana.
Dupa care mi-am luat si eu niste fake-uri ieftine si parca ma prinsese si pe mine febra acestor labe de ursulet de plus oversized. Si le-am indragit o perioada pentru ca erau asa de calduroase si pufoase si am trecut iarna cu ele fara ca macar sa ma plang o singura data ca mi-au inghetat picioarele, asa cum mi se intampla de obicei.
Dupa care nu le-am mai suportat. Iar in momentul de fata imi sunt indiferente.

Doar ca nu pot sa raman indiferenta la un singur lucru in ceea ce le priveste pe purtatoarele lor: la acel dublu calcai care striga cu disperare dupa ajutor.
Cum doamne iarta-ma mergeti, fetelor, cu cizmele asa?
Stiti la ce ma refer? Daca nu, aveti o poza mai jos.

gfhjk

Cu fiecare data cand vad un dublu calcai mi se mai stramba cate putin gleznele. E horror pentru picioare, pentru oase si pentru coloana. E inuman. Asta ca un sfat prietenesc. Cumparati ceva original sau ceva ce nu are talpa de burete sau care sunt facute in intregime de materiale de proasta calitate.

Atat.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s