Fereasca-te Sfantu’ de urcatul in tramvai pe canicula

De fiecare data cand ma urc vara in tramvai imi pun intrebarea “Cu ce ti-am gresit, Maica Domnului, de m-ai trimis in Iad?”

Calatoria in asemenea conditii ar trebui adaugata la celelalte cercuri ale Infernului. Ba chiar desemnat Cercul Suprem al Ororilor. Unde mai gasesti asa chinuinta?

E ingrozitor sa stai 2 ore sa te pregatesti, sa arati ca o floricica gingasa si apoi sa te-mpinga demonii jobului intr-un tramvai cu 70 de grade celsius, plin de oameni disperati care se imbulzesc ca sardinele in conserva ca si cum viata lor depinde de asta.

Daca doar pentru asa ceva sunt atat de wild&savage, nu vreau sa ma gandesc cum ar reactiona instinctul supravietuirii din ei in cazul unei apocalipse.

Din prima secunda in care urci in tramvai incepi sa n-ai aer, sa transpiri ca un purcelus, sa grohai pentru ca ti se blocheaza caile respiratorii, sa iti apara picaturi de sudoare pe la mustata si parul sa ti se umfle la ceafa de la atata umezeala. Si asta in cel mai bun caz.

Dupa ce te resemnezi ca o sa ajungi intr-o stare deplorabila la destinatie incepi sa observi si alte lucruri mai grave. Sau, mai rau, sa le simti.
Mirosuri de transpiratie amestecate cu parfumuri ieftine, picioare statute in pantofi si flatulente de 70 de ani+, toate astea stranse intr-o bula bine sigilata de aer canicular. Senzational, ce sa mai!

Simti cum te faci una cu pasagerii de la atata aglomeratie si incepi sa devii si tu un vapor de aer urat mirositor.
Partea cea mai proasta e ca stai si in trafic ca, na, asa-s soferii romani, delicati ca niste urzici, si blocheaza sinele tramvaiului, obligandu-ne sa empatizam cu ei.

Incepe sa te ia cu palpitatii, babele te calca pe picioare cu rotile carucioarelor de cumparaturi (serios, chiar va gasiti sa faceti piata numai la ore de varf?), simti cum se lipeste o burta mare, umeda si transpirata de spatele tau, cineva iti sufla in ceafa ce-a mancat cu o ora in urma si incepi sa crezi ca suferi de claustrofobie.
Dar nici n-ai cum sa nu crezi asta cand ti se intampla asa ceva.

Pana la finalul calatoriei ramai cu ceva traume si cu nevoia acuta de a zace in dus o zi intreaga.

Si stiti care e culmea culmilor? Ca RATB afiseaza frecvent in toate mijloacele de transport “Prin plata calatoriei contribuiti la imbunatatirea transportului in comun”.
Hm!? Pe bune? Vorbiti serios? Ca eu imi platesc calatoriile, dar intotdeauna am impresia ca ma intorc in timp cu cateva decenii cand circul cu masinariile voastre antice in conditiile din lumea a III-a. 

giphy

Get your shit fixed, RATB!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s