Succesul pe net si dumele motivationale

Mereu m-am intrebat cum ajung, fratica, unii care nu merita sa fie atat de cunoscuti pe internet?
Am studiat pe toate partile succesul acestor internetisti si dupa multe “analize” mi-am dat seama de ce ajung virali, lasandu-i la o parte pe aia la care predomina prostia, despre care am mai scris aici.

Pentru ca emotioneaza, domne! Emotioneaza suflete si intaresc moraluri. De-aia. Emotiile primeaza la oameni inainte de orice altceva si trebuie sa profiti de asta.

Deci, practic, daca vrei sa ai succes pe net, sa fii cea mai cea vedeta, suveranul la toate profilurile de facebook, imparatul la like-uri si la share-uri, nu trebuie decat sa devii intruchiparea intr-o singura entitate a lui Platon, Confucius, Osho si toti filosofii, spiritualii si inteleptii care au existat vreodata.
E obligatoriu sa fii si orator ca Cicero sau Caesar pentru clipurile pline de motivatie lacrimogena pe care le vei face, plus o voce demna de corul Madrigal ca sa ungi cu miere urechiusele vizualizatorilor tai.

Nici macar nu trebuie sa fii original, e ok si daca bagi citate de la mai marii care au impietrit caracterele miliardelor de fiinte de la crearea Pamantului si pana in ziua de azi.

De asemenea, poti sa scrii si citate senzational de profunde de genul “Poti sa te ascunzi, dar nu te poti ascunde”, liniuta Aristotel.
N-are importanta daca apartine sau nu lui Aristotel, tu pui acolo numele ca sa atarne greu. Lumea oricum nu stie.

Poti sa scrii si profunzimi semnate de tine, numai sa scrii ceva din adancuri tale. Nu conteaza care adancuri.

Nu conteaza nici care e activitatea ta. Ca esti blogger, ca esti fotograf, stilist, prezentator TV sau make-up artist, important e sa dai dume motivationale si emotionale daca vrei sa te stie toata lumea. Ca pe oameni nu ii intereseaza daca le prezinti cea mai noua coafura realizata de tine si n-o sa te bage in seama decat vreo 2-3 fani pierduti in spatiu cu niste like-uri ezitante.

Ei, dar daca pui un citat din ala cum nu s-a mai vazut decat pe la mai marile vedete care uda toti obrajiorii rumeni ai femeilor cu vorbele lor, imediat le captezi atentia.
Sa vezi ce-o sa se imparta share-uri in stanga si-n dreapta, ce-o sa se mai comenteze la postare, ce-o sa se mai like-uiasca, ce-o sa te mai indrageasca toti, 3 zile si 3 nopti, ca-n povesti.

Sa ii motivezi si pe ei prin postari despre cum ai devenit tu mare om, cum pot deveni si ei la fel ca tine, sa le vorbesti despre vindecarea sufletului dupa o despartire, despre familie si prieteni, despre perseverenta si arta succesului. Ca aia care iti zic cum sa faci bani, desi ei locuiesc intr-un apartament la periferia orasului. Sa vezi atunci vedetism.

Si acum, toti cei care vor succes pe internet sa repete dupa mine: “Mai putine postari despre domeniul meu de activitate si mai multe scrematuri motivationale si lacrimogene”.

Ok?

 

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s