Femeia vrea egalitate intre sexe

Femeia vrea drepturi egale doar cand ii convine.

Advertisements

In trecut, femeia era subestimata, fiind privata de multe privilegii in comparatie cu barbatul. Nu avea drept de vot, nu avea dreptul la decizii, nu avea dreptul de a ocupa functii importante in campul muncii, nu avea dreptul la nimic in afara de a se marita, a face copii, a ingriji gospodaria si a asculta de barbatul ei.

De-a lungul timpului, vremurile s-au schimbat, iar femeia s-a emancipat, castigand drepturi egale cu ale barbatului.
Acum e o “strong independent woman”, poate ocupa functii de conducere in stat, face tot ce vrea ea, dar nici vorba sa fie multumita. Tipic femeiesc.

Acum vrea sa aprofundeze o latura sensibila a omenirii si sa schimbe conceptii cu privire la anumite aspecte. Nu mai vrea sa auda “Tu esti femeie, nu poti sa faci asta”, “Femeia trebuie sa faca asta si nu ailalta”.
Vrea egalitate totala si la nivel mental.

Doar ca exista o problema. Ea isi sustine drepturile egale doar atunci cand ii convine.

Daca o pune barbatul sa care sacosa de la piata pana acasa se supara si nu mai vorbeste cu el doua zile ca nu ii respecta sexul feminin si ca e o floare delicata ce trebuie ingrijita si ocrotita, nu chinuita.
Dar in rest ea e o femeie puternica si asculta citate motivationale si feministe de la Beyoncé.

Daca vine seful ei si o pune sa care niste cutii de la masina pana la etajul 1 al cladirii unde munceste, iar se supara ca ea e o fiinta fragila si nu poate sa care chestii.
De ce nu roaga un barbat sa faca asta, mama ma-sii de porc ignorant ce e. Pentru ce sunt barbatii?

Cand i se strica chiuveta de la bucatarie il roaga mereu pe iubi sa o repare ca ea isi strica unghiile abia scoase din salonul de infrumusetare. Si iubi accepta cu placere sarcina ca doar sunt treburi barbatesti.
Dar daca el o roaga frumos sa gateasca cina il intreaba nervoasa unde e egalitatea dintre ei doi? Ce, ea nu are dreptul sa stea intinsa pe canapea si sa se uite la un serial?

Iar in final, daca barbatul ii zice sa il lase pe el sa bata un cui pentru tabloul din sufragerie pentru ca ea e femeie si nu e ok sa faca asta se pune pe plans si ii reproseaza ca e un misogin care nu o respecta. Ca a ramas cu mentalitatea stramosilor sai si ca e momentul sa lase la o parte toate prejudecatile astea primitive despre femeie.

Deci, cine sa mai inteleaga ce vor femeile cand nici ele nu stiu?

Daca esti feminista si sustii drepturile egale intre femeie si barbat, fa-o hotarat si pana la capat.
Cara-ti singura sacosa fara sa te gandesti ce taran e iubi ca nu se ofera sa te ajute, invata sa-ti repari singura nenorocita aia de chiuveta.

Altfel, recunoaste ca unele treburi sunt pentru barbati si altele pentru femei.
Daca poti sa le faci pe toate fara sa te plangi, bravo tie! Atunci ai dreptul sa iti sustii egalitatea deplina intre tine si barbat.

Nu scoate feminismul la inaintare doar atunci cand iti convine.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s